MAALISKUUN SUOSIKIT

31.3.2016


1# KYNSILAKKA
No eikö ole aivan ihana tämä värisävy! Harmikseni pitää todeta, että ei ole kovin kestävää sorttia. Jo päivän jälkeen alkaa kynsin kärjistä väriä lähtemään pois. Voi on se niin väärin, että näköjään ne on just ne myrkyt kynsilakassa, kun saa sen pysymään pidempään kauniina.


2# NEULOMINEN
Olen vihdoin oppinut neulomaan villasukkia! Hurraa!! Suurena apuna toimi käymässä ollut siskoni. Katsokaa nyt - ensimmäiset ikinä itse tehdyt villasukat! Ainut pieeeenen pieni ongelma on se, että toisesta tuli lähes sentin lyhyempi. En ymmärrä miten!


3# SORMUKSET
Ostin ex tempore Cubukselta parilla eurolla alennuksesta nämä sormukset. Eikö ole hurjan söpöt? No on. Jos siis vastaan itse :) Mutta tie-ten-kin, koska ovat rihkamakamaa (rihkamakamaa, hihi), niin näistä jo parin käyttökerran jälkeen alkaa alapuolilta lähteä tuo pinnoite pois. Nyyhkis. Innostuin näistä kyllä niin kovasti, että mietin, saisikohan ihan "oikeina" koruina tämmöisiä tosi ohuita sormuksia? Nimittäin, kelpaisi mulle!


4# TERVASHAMPOO
Tämä parin euron shampoo on pelastanut minun talvipään. Talvella allekirjoittaneen päänahka muuttuu aina kutisevaksi ja kuivaksi. Myös jotain näppyjä siellä täällä on havaittu. Luin jostain, että hilseshampoo tekee hyvää myös kuivalle ja kutisevalle tukankasvualustalle. Ja pojat, tämä toimii! Heti ekan pesun jälkeen huomasi päänahan selvästi rauhoittuneen. Suosittelen!


5# PUHELIMEN KUORET
Tiedätteähän, netistä ei koskaan saa tilata mitään mistään epäilyttäviltä sivustoilta. No, koetapa löytää ei-läpällisiä kuoria Lumia 930-malliin. Mission impössible!! Löysin sitten semmoiselta semi-ok-sivustolta aaaaaivan ihanat kuoret ja hintaa oli ehkä 4-5 euroa. Tilasin. Ei kuulu. Ei näy. Olin jo ihan varma, että luottokorttini tiedot on ryöstetty ja kaikkea kamalaa tapahtuu. Vannoin etten IKINÄ enää tilaa mistään, mistä en ole 150% varma turvallisuudesta.

Kunnes nämä kuoret saapuivat. AIVAN IHANAT! Ihan täydelliset :) Niin söpöt ja just oikean kokoiset. Ah! Oli tuskan väärti. En silti kyllä tilaa tuolta enää mitään. Ehkä. No en :) Ehkä.

Aurinkoista maaliskuun viimeistä päivää kaikille! Huomenna se on huhtikuu ja ihan supervirallisesti kevät :) :) 


VANHEMMAT VAPAALLA

27.3.2016







Kuten kuvista näkyy, täällä päästiin vähän hemmottelulomalle näin pääsiäisenä. Perjantaina Nopsun mummi (äitini) tuli tänne kylään ja sanomatta selvää, että pojalle sen hetken jälkeen ei paljon muita ihmisiä ollut olemassa. Jätimmekin siis paidan ja pepun eilen iltapäivällä kahdestaan viettämään aikaa - ja karkasimme itse kahdestaan viettämään aikaa! Meillä oli tuhlattavana hotellilahjakortti, joten pääsimme jälleen minilomalle Helsinkiin.

Iltapäivästä kierreltiin tekemässä pieniä shoppailuita yhdessä (ja syötiin Ben&Jerryä), illalla mentiin syömään Farangiin. Ja jestas sentään me SYÖTIIN! Otettiin kunnon maistelumenu ja molemmat vannottiin, että sen annokset ei kyllä ennen olleet noin suuria! Itse olin kolmen annoksen jälkeen jo aivan ähkyt. Myös kuvaamisen näköjään lopetin siinä kohdassa :) Hotellille päästessä oli oikeasti melkein jo huono olo, toisaalta silti jäi itkettämään ne annosten loput, joita ei jaksanut. Vannon, että harkitsin oikeasti, voisiko ne pyytää mukaan :)

Miniloma meni todella mukavasti ja todella nopeasti. Parasta se, että mummi ja Nobbe viihtyivät täällä kerrassaan mainiosti. Mummi jopa tänään jutteli, että jos haluttaisiin kesällä tehdä joku samanlainen yön-yli-reissu. Selvä. Suunnitelmat tulille!

Toivottavasti kaikilla siellä on ollut mukava pääsiäisen aika! Ihana on kuulkaa myös ollut olla pari päivää ihan irti tietokoneesta. Sitä kun työkseen naputtelee pitkin päivää, niin tekee tosi hyvää välillä olla vaan totaalisen offline. Okei, puhelinta ei lasketa ;)


PAREMPIA PESUAINEITA

20.3.2016


Olen aiemminkin jo kirjoitellut siitä, miten into olisi kova vähentää kemikaalikuormaa elämästä. Usein homma vaan tyssää mukavuudenhaluun (tuttu purkki sitä ja tätä tutulta hyllyltä kaupasta) tai rahaan (kolme kertaa kalliimpi pesuaine.. hmm.. ei pysty).

Havahduin tähän pesuainehommaan siinä, kun Nopsu halusi pestä peilejä. Annoin hänen suihkutella peilinpesunestettä ja pyyhkiä sitä rätillä. Tottakai sumu leviää ainakin puolen metrin säteelle ja sitä poika sitten minuutin tai pari hengitteli. Entä esimerkiksi keittiön putsaaminen. Paljonko pöytäpinnoille oikeasti jää kemikaaleja? Ja entäpä astianpesuaine? Miksi se on myrkynvihreäksi värjättyä? Paljonko sitäkin jää astioihin huuhtelun jälkeen ja päätyy loppujenlopuksi meidän masuihin.

Siispä kun sähköpostiini pompsahti mainoskirje, joka tarjosi myrkyttömiä pesuaineita hyvällä alennuksella, päätin tehdä muutaman tuotteen tilauksen.

Attitude on maailman ensimmäinen sertifioidusti ympäristöystävällinen ja hiilidioksidineutraali kodinpuhdistussarja. Attitude-tuotteet on valmistettu yksinkertaisista​​, luonnollisista ainesosista,  kuten vedestä, eteerisistä öljyistä ja sitruunahapoista. Tämä takaa, että kotisi on allergisoimaton, puhdas ja raikas, eikä kuormita ympäristöä. Koko Attitude-tuoteperhe on vegaaninen.

Valmistaja vähentää aktiivisesti hiilidioksidipäästöjään ja jäljelle jäävät päästöt hyvitetään istuttamalla lisää puita. Myös päästöt, jotka syntyvät tuotteiden kuljetuksessa Suomeen, hyvitetään.

Saas nähdä, miten nämä toimivat käytössä. Ainakin yksi etu on nyt jo havaittavissa; ulkonäkö :) Otin vertailuksi samat "tavalliset" purkit riviin. No, mitä sanotte, kummanko ulkoasut miellyttävät enemmän silmää? :)


Onko teillä kokemusta ekopesuaineista? Onko vinkata jotain edullisia merkkejä? Mites toi pyykinpesu, mitä aineita siihen käytätte? 


VAPAA - JA KIPEÄ

19.3.2016

Hups, vierähti aikaa sitten viime postauksen! Nyt nautin super-luksus-viikonlopusta, kun pojat lähtivät pikkureissulle ja saan pari päivää ihan itsekseni olla täällä kotona. Eilen kävin Body Shopilla meikkiopastuksessa, josta mainitsinkin täällä. No, en nyt tiedä, sainko siitä oikein mitään irti. Se oli ainakin hauska, että silmiin käytettiin korallin sävyistä luomiväriä (valinta, jota en mitenkään olisi itse tehnyt) ja huuliin valittiin tosi paljon oranssiin taittava punainen (oranssia huuliin, IIK, never!). Tuo kuva muuten vääristää värit ihan totaalisesti - sävy oikeasti oli aika kiva! Myös heidän meikkivoide tuntui iholla tosi hyvältä ja oli kiva saada ammattilaisen valitsema sävy. Sen ehkä ajattelin käydä ostamassa myöhemmin. Tässä alla ennen ja jälkeen kuvat, aika nopeasti napsittuna :)


Ostin tällä kertaa mukaan aivan aivan ihanan laventelin sävyisen kynsilakan. Love it! Body Shopin kynsilakat eivät sisällä formaldehydiä, formaldehydihartsia, kamferia tai tolueenia (jep, googlasin), jotka ovat niitä pahimpia myrkkyjä kynsilakoissa. Tuote on myös 100% vegaaninen.

Loppuilta jatkuikin sitten ihanan sydämellisissä merkeissä, sillä rakas ystäväni Katariina tuli meille yökylään. Tehtiin iso pellillinen pepperoni-ananas-pizzaa, juotiin ihan riittävästi valkoviiniä (kiitos J rakas, kun tarjosit sen meille) ja syötiin sekä suklaata että suklaakakkua. Ja katseltiin hömppäleffaa. Ollaan oltu ystäviä reilu 25 vuotta enkä vielä oikein tiedä, onko meiltä kertaakaan loppuneet keskustelunaiheet :D Höpötystä riitti siis pitkin iltaa, kunnes yhdentoista aikaan jouduimme toteamaan, ettei silmät enää pysy auki ja huitaistiin unta aamulla kahdeksaan asti. En muista, milloin olisin nukkunut noin pitkään!

Tosin, unta ikävästi häiritsi selkäkipu. Minulla on nyt viikon verran ollut alaselkä tosi kipeä ja olen ihan ihmeissäni, sillä koskaan ennen ei minulla ole selkäkipuja ollut. Ei oikeastaan edes raskaana ollessa. Liike selvästi auttaa tai sitten ihan rento lepoasento (jos sellaisen löytää ilman kipua). Pahinta on istua kököttää. Siispä siirryn tästäkin nyt joko vähän touhuilemaan tai sitten päiväunille. Otin juuri särkylääkettä ja laitoin kipugeeliä, niin voisi ehkä saada pienet unetkin otettua.

Ihanaa viikonloppua kaikille! Koettakaa tehdä rentouttavia asioita - oli sen sitten tämmöinen luksus päivä ihan vaan aikaa itselleen, tai pieni kävelylenkki auringossa tai kuuma kahvi tuoreen pullan kanssa. Itseään pitää muistaa hemmotella <3


NOPSUSMIT

10.3.2016


* * *

Leikitään lääkärileikkiä ja tohtori tulee katsomaan äitin korvat sillä korvalaitteella.

Äiti: "Sattuuko se?"
N: "Sattuu."
Äiti: "Ei kai... Ei korvien katsominen kyllä yhtään satu."
Nopsu ottaa kiinni korvasta ja toteaa jämäkäsi: "Kyllä sattuu!"

* * *

Aamulla äiti heittää Nopsun edessä kylppärissä yöpaidan pois ja jää odottamaan.

Nopsun pöyristynyt katse ja: "Äiti, laita paita päälle. Ja.. tissit."

* * *

Sunnuntaiaamuna.

Äiti: "Menetkö herättämään isin?", odottaen taaperon syöksyvän makuuhuoneeseen.
N: "Ei. Isi nukkuu vielä. Isi on ollut pitkään töissä."  <3 <3 <3

* * *

N: "Äiti, minä tulen sinun viereen mököttämään!" ( = pötköttämään)

* * *

Yhden työ- ja hoitopäivän jälkeen sovittiin treffit Ikeaan. Pojat tuli kotoa ja minä suoraan töistä. Nopsu sai syödä lihapullia ja leikkiä kaikilla leikkipaikoilla. Kotiin tultua isi kysyi, että mikä oli Ikeassa parasta.

N: "Äiti." <3



NÄIN SELVIÄT UHMAIKÄISEN KANSSA

8.3.2016

Otsikko sisälsi tuhdisti ironiaa. Mutta jonkin verran totuuttakin. Kuten läheiset tietävät, en vaihtaisi yhtään huonoa päivää uhmaikäisen kanssa huonoon päivään vauvan kanssa. Jostain syystä itse vaan jaksan paljon paremmin tätä 2+ ikää. Myöskään meidän perheeseen uhmamyrsky ei (ainakaan vielä) ole iskenyt sillä voimakkuudella, kun se pahimmillaan voi.

Ajattelin jakaa muutamia mietteitäni pienen lapsen kanssa pärjäämiseen, koska itse ainakin olen milloin mistäkin saanut jonkun hyvä ajatuksen tai idean.

#1 OLE LAPSELLE KOHTELIAS

Toki, sinun tulee olla aikuinen ja auktoriteetti, mutta kukaan ei sano, etteikö sitä voisi tehdä nätisti. Ainakin pyrkiä siihen. Ihan hirveän usein näen aikuisen tiuskivan lapselle, joka vaan kiinnostustaan vaikkapa kysyy sadatta kertaa samaa asiaa, tai iskee villalapaset kuralätäkköön, koska ei vaan ole koskaan aiemmin tehnyt niin. Tiedän, että jokaisella joskus palaa pinna ja niin palaa välillä minullakin, mutta kuitenkin, koeta olla lapsellesi kohtelias.

Itse pyrin aina vastaamaan lapselle asioihin suhteellisen rauhallisesti ja rennosti. Onko oikeasti syytä ja hyötyä koskaan huutaa lapselle? Jos lapsella nousee ärsytyskierrokset tai ääni, olen itse se viimeinen tekemään samoin. Onhan ihan selvä, että jos lapsella stressi ja verenpaine nousee, niin olotila palautuu paljon nopeammin, jos aikuinen pysyy rentona.

Mikäli onnistut säästämään oman äänen korotuksen ihan poikkeustilanteisiin, voin vannoa, että sen painoarvo siinä kohdassa on kuin alasin. Sen sijaan, jos tiuskit ja korotat ääntäsi päivittäin, lapsi tottuu siihen, eikä reagoi enää sen kummemmin.

Vaikka lapsi on lapsi, tykkään itse ajatella, että hän on ihmisenä tasavertainen ja monessa asiassa myös paljon minua viisaampi. Ja että hänellä on jokaiseen kiukkuun ja uhmakohtaukseen oma (täysin validi, vaikkakin joskus absurdi) syynsä. Sitä syytä ei aikuisen pitäisi mitätöidä.


#2 PERUSTELE ASIAT

Pyrin perustelemaan aina syyt, miksi jotain asiaa ei saa tehdä. Tai miksi jotain pitää tehdä. Olen tehnyt näin vauvaiästä asti. On aika selvää, että meistä jokainen hyväksyy omaa mieltä vastaan menevän asian paljon helpommin, jos se on hyvin perusteltu. Jo vauva ymmärtää äänenpainoista ja puheen rytmistä, että napakankin "ei"n perään tulee jotain rauhallisempaa, joka selittää asiaa.

Jokainen vanhempi tietää sen, kun lapselle täytyy opettaa, että "toisen kädestä ei saa ottaa". Tähän luonteva jatke on se, että "siitä tulee muuten kaverille paha mieli." Kun se oma lapsi kuitenkin sitten repii joskus (lue: usein) kaverilta lelun kädestä ja kaveri jää naama punaisena huutamaan, niin koetapa pysäyttää oma lapsesi ja kertoa hänelle (samalle tasolle asettuen ja rauhallisesti), että "Katsopa kun kaverille tuli tosi paha mieli, kun otit hänen lelun. Koetapa antaa nyt lelu hänelle takaisin ja katso, kun sille tulee sitten taas hyvä mieli."

Olen tätä tehnyt muutaman kerran ja oli aivan ihana nähdä, että Nopsu pari päivää sitten leikkitreffeillä teki tämän itse. Lelu oli kaverin jättämänä lattialla ja Nopsu otti sen. Kaverille huuto. Nopsu omatoimisesti hetken pohdittuaan käveli kaverin luokse ja ojensi lelun "Ota tästä, nyt sinulle tulee parempi mieli."


3# PIDÄ KIINNI PÄÄTÖKSISTÄSI

Tämä on välillä vaikeaa, mutta ihan avainjuttu arjen sujumiseen. Kun olet kerran sanonut, että "ei oteta enää toista pastillia", niin vaikka saisit minkä sortin uhman päällesi, älä piru vie anna sitä toista pastillia. Okei, myönnän, olen itse sortunut tähän muutamia kertoja. Siinä hetkessä tuntuu niin paljon helpommalta pyörtää päätöksensä ja antaa se madafakin pastilli, mutta trust me, jos sen teet, tulee lapsi takuulla seuraavankin kerran kieltosi jälkeen vetämään saman shown, koska tietää, että kyllä se mamma viimeksikin lopulta murtui.

Ja arvatkaapas, kuka meillä on sortunut ainakin sata kertaa? Tuo toinen ihana rakas vanhempi <3 Joo, häneen verrattuna minä olen ihan natsimutsi välillä :D Ja tästä aivan selvä seuraus on se, että N koettelee J:n pinnaa ja päätösten pitävyyttä sata kertaa pahemmin, kuin minun.

4# KEHU JA KEHU

Kun lapsesi tekee jotain oikein tai on kohtelias - anna hänen kuulla se. Kehu lasta myös muille aikuisille hänen kuullen. Okei, jottet saa pissipää-äidin leimaa äitikaveriesi keskuudessa, niin tee se vaikka sille isihenkilölle tai mummille. Kerro oikein tunteella, että "Nopsu oli tänään NIIN kohtelias, kun hoidosta lähtiessä pienempi lapsi oli kaatunut, niin Nopsu meni tosi upeasti siihen viereen kysymään, että onko kaikki hyvin. Se oli TOSI hienosti ja kiltisti tehty."

Pidän itse kohteliaisuutta ja käytöstapoja tosi tärkeinä, joten kehun aina tosi paljon, kun lapsi on kohtelias ja käyttäytyy hyvin. Esimerkkejä on miljoona: "Menipä meillä tosi mahtavasti tuo bussimatka, jaksoit aivan upeasti istua pitkän aikaa paikallaan rattaissa." tai "Olitpa sinä tosi kiltisti kylässä käydessä, oli hirveän mukava käydä yhdessä kylässä, kun leikit niin hienosti kavereiden kanssa."


5# YMMÄRRÄ UHMAA

Joskus uhmaa on paljon helpompi jaksaa, kun muistaa, että kyseessä on elintärkeä kasvuvaihe. Että ei se ole sen lapsen "vika". Itse ainakin olen muutaman kerran suorastaan nähnyt, kuinka uhma pakottaa lapsen pitämään kiinni jostain asiasta, vaikka lapsi itse haluaisi jo luovuttaa. Muista myös, että uhmaava lapsi tarvitsee aikuisen, joka asettaa rajat ja niin sanotusti hallitsee tilanteen. Kunnon kiukkupuuskassa rajojaan koetteleva lapsi yleensä sisimmässään haluaa, että "kiellä minua, ota kiinni minusta ja sano, että noin ei saa tehdä, opeta se minulle." Rajanvedosta seuraa melko varmasti itku, mutta se onkin vasta se hetki, kun jännitys ja uhman tuska lapsesta pääsee haihtumaan pois.

Ajattelen myös, että jos lapselle ei tässä vaiheessa pysty vetämään tarpeeksi napakoita rajoja, niin miten sen sitten muka tekee murrosiässä.

Vähän samaan sarjaan menee vielä se, että anna kiukulle ja harmitukselle tilaa. Monesti varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla rynnätään heti hyssyttämään jollain ja viedään kiinnostusta muualle, koetetaan saada paha mieli sekunnissa pois. Itse sanon monesti, että antaa vaan harmittaa vähän aikaa, ja puhalletaan se sitten pois. Lapsen on hyvä oppia myös itse pääsemään kiukun ja harmituksen yli - sekä ymmärtää, että negatiivisetkin tunteet kuuluvat elämään ja niille voi antaa sopivasti tilaa.


Millaisten uhmisten kanssa siellä lukijat kamppailee? Onko haastavia tapauksia/tilanteita? Onko jotain hyviä vinkkejä, mitä laittaa jakoon? 


ps. Nämä ajatukset olivat ihan minun omia, enkä todellakaan voi sanoa olevani mikään kasvatuksen ammattilainen. Jos aihe kiinnostaa enemmän, hyvä lukuvinkki on esimerkiksi Malin Alfvénin ja Kristina Hofstenin Uhmakirja.



UUDET HIUKSET

5.3.2016


Tässä lähtötilanne. Pitkäksi venähtänyt takatukka, ohuet sivut ja kasvatuksessa oleva otsatukka. Väri ihan jees. Juuren outo kreppaus johtuu siitä, että tuon päivän minulla oli sivulla siinä kohtaa pieni letti.

Ja tässä alla lopputulos! Tykkään tosi paljon. Edestä lähti vain muutama sentti, takaa varmaankin kuusi. Saa vielä pikkuruiselle ponnarille, kun tarvetta, mutta on kivan näköinen auki myös. Väristä itseasiassa toivoin sataan kertaan viileää ruskeaa, mutta kummasti tämä vaan lämpimään nyt taittaa. Siitä ainut kritiikki. Muuten täydet pisteet uudelle kampaajalle. Oli vielä niin mukava tyyppikin, että varmasti menen toistekin.

Ajattelin seuraavalla kerralla ottaa vielä ihan hippasen lyhyemmän mallin kesäksi ja silloin saa jo tasamittaan varmasti koko tukan. Tasapitkää polkkaa minulla ei ole sitten yläasteen ollutkaan :)




Mitäs sanoo lukijaraati? Tuliko hyvä? :) Ja kauhistuttaako jotakuta muutakin, että valokuvissa jotenkin näkyy kirpaisevan raadollisesti se, että ei olla enää parikymppisiä... Iyh. En tykkää. 


HELMIKUUN SUOSIKIT

4.3.2016

#1 hieronta

Sain synttärilahjaksi lahjakortin "mun omalle" hierojalle ja voin kyllä lämpimästi suositella Tikkurilassa sijaitsevaa Hierontaote-nimistä paikkaa ja siellä Kristiania. Kyseessä on itseasiassa ystäväni veli, jota kautta ensimmäistä kertaa tuonne eksyin. Tiedättekö, kun on tosi epämukavaa koettaa jutustella hierojan kanssa, kun oikeastaan vaan haluaisit keskittyä olemaan hierottavana?

Tämä tyyppi osaa tasan tarkkaan jutella sopivasti, mutta jättää asiakkaan tarvittaessa rauhaan. Tässä tapauksessa tosin rauha on viime kerroilla vähän kadonnut, koska ollaan molemmat aika puheliaita tyyppejä ja viimeksikin hieronnan ohessa jaettiin parhaat pastareseptit, ideoitiin avoimien ovien päivää ja jaettiin kauhukokemuksia pahimmista hierojista / hierottavista asiakkaista.

#2 face cloth

Tukkainspiraation lisäksi sain vloggaaja Esteé Lalondelta loistavan vinkin, joka ihan oikeasti kaikessa yksinkertaisuudessaan lisää iloa elämään. Face cloth eli mikä naamaliina se sitten olisi. Kun olet pessyt meikit pois, kastele tosi kuumalla vedelle pieni pyyhe, purista enimmät vedet pois ja paina se kasvoillesi. Ai että, mikä ihana fiilis. Sillä on myös helppo puhdistaa viimeisetkin meikin rippeet ja avata ihoa ottamaan vastaan yön seerumi, öljy tai mitä kasvoille nyt ikinä haluaakaan laittaa.

#3 vlogs

Olen vasta löytänyt tämän maailman ja yhtäkkiä päivittäinen tunti bussissa ei haittaa ollenkaan. Suomalaisista suosikkina toistaiseksi mmiisas ja ulkomaisista Esteé Lalonden molemmat kanavat.



#4 aurinko

No onko mahtavaa, kun yhtäkkiä aamun säkkipimeys alkaa väistyä jo työmatkalla ja töistä tullessa on kerrassaan vielä valoisaa ja aurinko jopa paistaa.

#5 synttärit, ystävänpäivä ja hääpäivä

Helmikuu on kyllä ihan paras kuukausi, kun siihen osuu nuo kaikki juhlapäivät. Vaikka ei noina päivinä mitään erityistä tekisikään, on ne päivät silti aina tavallista arkipäivää ihanampia.

#6 uusi vanha järjestys olohuoneessa

Tadaa, vihdoin kuvia! Tämä uusi (vanha) järjestys olkkarissa toimii vaan niin paljon paremmin ja on tuonut iloa tähän kuluneeseen kuukauteen. Sohvalla on niskalle taas lämmin istua ja telkkariin ei heijastu ulkoa valo. Plus tila näyttää jotenkin harmonisemmalta ja valoisammalta. Yes!




Ihanaa viikonloppua kaikille! Täällä on erikoinen viikonloppu luvassa, sillä emme oli pariin kuukauteen olleet koko perhe vapaalla kahta päivää peräkkäin! Ja nyt siis ollaan :) Tarkoitus on levätä, liikkua, ulkoilla ja syödä hyvin! Itse starttasin tänään osiot 1 ja 4 nukkumalla päiväunet ja hakemalla Prismasta 200g pussin irtokarkkeja! :) 



STOCKHOLM DREAMING

3.3.2016

Lennot on varattu! Kevään odotetuin (ainoa) reissu on ehdottomasti muutaman päivän matka Tukholmaan. J lähtee sinne kahdeksi viikoksi tekemään Euroviisuja (omg, kenellä on siistein työ) ja minä ja Nopsu pätkähdetään sinne muutamaksi päiväksi seurakkeeksi. Riippuu täysin siitä, pääseekö Suomi finaaliin, että tuleeko nuo päivät vietettyä perheenä (lue: minä pääsen karkailemaan shoppa och fika) vai ollaanko pääasiassa Nobben kanssa kahdestaan.

Lennetään 12.5. aamulla sinne ja tullaan 15.5. sunnuntaina takaisin. Itseasiassa, nyt jo tuntuu, että olisi pitänyt buukata pidempi loma. Mutta toisaalta, kaksi ja puolivuotiaan kanssa reissussa kahdestaan oleminen ei varsinaisesti ole mitään lepolomaa, että ehkä tuo aika ihan hyvin riittääkin.


Nopsun kanssa käyntikohteiden listalla on ainakin Junibacken ja Kulturhusetin lastenosasto. Myös odotan, että silloin on jo aika mukavan keväinen sää ja voitaisiin viettää aikaa vaan ulkona erilaisissa leikkipuistoissa, kuten Skytteholmsparken, ok so viidare.


Itsellä ns. käyntikohteina on ainakin Sephora, Hollister ja Muji. Top Shop on pari viime kertaa ollut vähän pettymys, koska korkeat hinnat ja jotenkin ankea ja suppea valikoima. Toivon myös, että tosiaan pääsisin edes pari tuntia käymään yksin kaupungilla ja istumaan vaikka hetken aikaa kahvilassa fiilistelemässä keväisen Tukholman katumuotia ja syömässä kanelbullaa :)

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta hyviä vinkkejä tuollaisen parivuotiaan kanssa Tukholmaan? Mietin tässä kovasti myös, ottaako mukaan meidän paremmat (lue: isommat ja painavammat) rattaat vaiko mennä noilla matkarattaiden rimpuloilla, jotka kyllä on pienet ja kevyet, mutta etupyörät on rikki ja ne ei käänny (lue: hankalaaaaaaaaaaaaaa)? Whaddayathink?


Kuvat: weheartit.com / reseguiden.se / visitstockholm.com

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan