AIFOUN KUTONEN

29.5.2016




Sieltä se saapua tärähti minunkin kouraan, iPhone. Olen ollut viimiset.. öö.. APUA, siis voitteko uskoa, minulla on AINA ollut Nokian puhelin. Tajuan sen nyt tätä kirjoittaessa! Sain ensimmäisen kännykän lukiossa ollessani (noin vuosi 2000) ja siitä lähtien kädessä on ollut Noksu. Viimeiset kolme vuotta Lumia.

Siispä oli lähes Kiinan reissua vastaava kulttuurishokki ottaa käteen tuo valkoinen namupala. Tässä havaintoni:

#1 KIRJOITTAMINEN

Miten voi olla vai-ke-aa kirjoittaa eri näppäimistöllä. Ensimmäiset päivät kirosin ja naputin. Ja sitten soitin vastapuolelle, koska hermot ei riittäneet. Lienee myös Applen hyvää huumoria, että iPhonen "lähetä" on samalla kohtaa, kuin Lumiassa oli "pyyhi tekstiä". Jep.


#2 SPOTIFY

Nakkaat kuulokkeet kiinni luuriin, niin se ymmärtää, että todennäköisesti olet aikeissa kuunnella Spotifyta. Kyllä, kiitos!


#3 KAMERA

Todella kiva, että kameran saa esiin heti lukitustilasta. Varsinkin kun uudessa puhelimessa se kameran esiin räplääminen kestää kau-an, niin siinä on kuulkaa jo jätski sulanut ja rusakko luikkinut karkuun.


#4 LIUKAS LENNART

No on sitten kuulkaa sulava silava tuo pelkkä naku puhelin. Heti ekana päivänä marssin suorinta tietä ostamaan kuoret, jotka edes vähän auttaa kallisarvoista rakkinetta pysymään räpylässä. Clas Ohlson tarjosi todella kivat silikoiset valkoiset kuoret sopuhintaan. Olikohan kympin.


#5 ASKELMITTARI

Hyppäsin henkisesti askeleen taaksepäin, kun huomasin, että tuo pirulainen on jo päivätolkulla syynännyt mun liikkumista. WTF? Valikosta näkyy paljonko on otettu askeleita, mikä matka on kävelty/juostu ja montako kerrosta noustu. Hiukan stalkattu olo tuli kuulkaa, hiukan! Välilehdiltä löytyy myös kauhistuttavia kohtia, kuten ravinto ja lisääntymisterveys. "Jaaha, sitä tuli mussutettua 300 000 kaloria puhdasta sokeria viime viikolla" ja "Jaaha, no siitä alkaakin tädillä olla aikaa viime kerrasta.. hohhoijjakkaa.." :D Tarvitseeko sanoa, etten ole uskaltanut edes kurkata noihin osioihin!


#6 KAMERA

Kuvat ovat tällä otettuna paaaaaaaljon laadukkaampia, kuin Lumialla. ISO PLUSSA!


#7 SHERLOK

On se vaan hassua, että puhelimen lukituksen saa auki sormenjäljellä. Voi on. Sitten kun vielä oppisi, että ei se auta, että siihen skanneriin tunkee etusormia tai vasenta peukaloa. Ei toimi niin, ei.


Onko siellä muilla aifoun? Ootteko tykänneet (tottuneet)? 



2 kommenttia:

  1. Mulla on nykyään se Iphone5, siis jo ikivanha malli, josta puuttuu puolet kutosen (turhista) hienouksista. Mutta Lumian jälkeen oon kyllä kovasti tykännyt, koska oikeasti some-sovellukset TOIMII nopeasti ja näppärästi. Kamera on myös parempi, tai ainakin kuvanmuokkausmahdollisuudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis sovellusten kanssa on kyllä iso ero! Tosin edelleen kaipaan Here Transitia, jota käytin täällä päivittäin liikkumiseen (on niinkuin Reittiopas, mutta parempi). Siihen vielä nyt hakusessa uusi ystävä :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan